lördag 31 oktober 2009

Gåta

Nånstans i landet finns ett sjukhus med en avdelning som heter 27A. Avdelningen har en lång korridor och där går en gammal man med rollator och droppställning. Han har 9 tår och ett öga. Klädd i landstingstvätteriets höstkollektion: en vit skjorta, blå mjukisbyxor och beiga strumpor. På armen har han ett armband med sitt personnummer 270229, för det ska Alla ha står det i lagen. En patient går vilse på väg till toaletten, och en annan ringer på larmet för han tror det är rumsbetjäning på hotellet han tagit in på. Ute i korridoren springer vita rockar och blåa kläder mellan salarna och kontoren med något viktigt papper som behandlar en nästan lika viktig människas behandling. I ett hörn står en äldre sköterska och muttrar: “Det va bättre förr, då slapp vi datorer.”
Allt är precis som det brukar på vårdavdelning 27A på ett sjukhus nånstans i landet.

Hela textens innehåll är rimligt utom en detalj, och den krävs inga sjukvårdserfarenheter för att hitta.

7 kommentarer:

Lydia sa...

Kan man tänka sig att 1927 inte var skottår ;)

Lydia (igen :P) sa...

Eller det kan ju iofs betyda 1929-02-27... :P

Anders Arkbro sa...

1927 var inte skottår. När det gäller personnummer så är det väl alltid ÅÅMMDD? Känner du nån som säger eller skriver sitt personnummer på nåt annat sätt får du gärna berätta det.

Micha Hellberg sa...

Man kan inte vara född den 29 februari när det inte är skottår..

Anders Arkbro sa...

Just precis. Gubben kan inte vara född på skottdagen ett år som inte är skottår. Ni löste det lydia och micha. Bra jobbat. :)

Martin T sa...

Vita rockar och blåa kläder springer per definition inte omkring. Än mindre med viktiga papper. :P

Anders Arkbro sa...

Det gör de iofs inte. Men som du säkert förstår menar jag läkare och sköterskor, jag tog mig bara en liten frihet med språket där...