torsdag 26 november 2009

Tankar om hemmaparty

Här om veckan hade grannarna fest i nån av lägenheterna i huset. Det fick mig att fundera lite på det där med fester och vad begreppet egentligen innefattar för företeelser och dess för- och nackdelar och hur man skulle kunna sköta en fest med bara fördelar men utan nackdelar. Jag har inte så jättemycket erfarenhet av festande eftersom mina onsdagar, fredagar och lördagar brukar tillbringas hemma vid TVn med familjen eller i en kyrka eller ett kafé nånstans med ett gäng kompisar.

Men som jag förstått det så går det ut på att man är i ett mörkt rum, dricker alkohol för att bli yr (?), man lyssnar på hög musik och dansar som en tok.

Alkoholen
+ Du blir yr, och det är kul. (?)
- Du får troligtvis en helt fantastisk baksmälla.
= Skippa alkoholen. Ge alla varsin 1 m lång pinne som de kan sätta pannan mot och snurra 10 varv då och då.
(Lika ofta som man skulle tagit en shot?)

Dansa som en tok
+ Det är kul.
- Det låter förskräckligt mycket i golvet hos grannarna.
= Madrassera hela golvet. Dansandet blir tystare, och man blir trött snabbare så att man måste gå hem tidigare. Jättebra!

Mörkt rum
+ Du ser sämre, så det blir lite mer spännande.
- Du ser sämre.
= Låt det vara tänt i taket men förbered övertejpade skidglasögon åt de gäster som vill ha. Den som tycker om att se vad de gör kan vara på festen utan glasögon. 

Hög musik
+ Det är nåt speciellt med att lyssna på musik snorhögt.
+ Grannarna kan höra vad man gillar att lyssna på.
- Grannarna kan höra vad man gillar att lyssna på.
- Det är svårt att prata med nån på festen.
= Utrusta gästerna med radio med hörlurar och koppla in en fm-sändare i stereon. Ljud i hörlurar är som i regel bättre ljud för mindre pengar. Det är frivilligt hur högt man vill ha, och när man vill prata är det lätt att ta ur hörlurarna ur öronen.

Om grannarna klagar och också vill höra vad ni dansar till för musik så ge dem en radio och berätta vilken frekvens ni använder.

2 kommentarer:

Lydia sa...

Klockrena tankar :)

Anders Arkbro sa...

Insåg just en logisk lucka i mitt resonemang. "Om grannarna också vill vara med." Om man festar på mitt sätt så ska ju inte ens grannarna behöva märka vad som pågår.