lördag 4 juli 2009

Har Reinfeldt blivit miljöpartist?

På nyheterna berättar de att Fredde har snackat på Almedalsveckan här i slutet. Moderaternas ledare har sagt att “vi måste sätta högre skatter på fossila bränslen. Så länge det är billigare [än förnyelsebara bränslen] kommer folk använda det. För sånna är vi människor.”

Punktskatter för miljön, är det moderat-tänkande? Jag tycker det låter som att vår blåe statminister går ifrån sitt liberala tänk, och har blivit miljöpartist. Vad kommer härnäst? Planekonomi?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan är väl om någon verkligen vill förespråka en klassisk moderat politik längre... och tur är väl det! ;-)

Pavlina sa...

På vilket sätt är det oliberalt att tänka på miljön? Liberalism går ju ändå ut på att alla människor får göra som de vill sålänge de inte skadar någon annan. Och andra blir skadare här, naturen blir skadad och människor med den. Jag skulle av denna enkla anledning säga att viljan att värna om miljön är något väldigt liberalt. Moderaternas dåliga sidor beror nog snarare på konservatism och nyliberalism än de beror på fin socialliberalism.

Anders Arkbro sa...

Jag har tänkt att moderaterna inte vill lagstadga begränsningar och förbud för det vore att låsa in människor, det vore icke-liberalt.
Men jag har nog fel?