lördag 11 juli 2009

Imagination

Jag läst just på metro teknik att ett antal företag bestämt sig för att använda samma kontakt på sina mobiltelefon från och med nu. Som jag förstod det så¨ska de använda den sortens kontakt som heter mini-USB som är väldigt vanlig hos nästan alla digitalkameror idag, och en stor andel av de mp3-spelare man kan köpa.

Fördelen med att fler prylar får samma laddare är kanske uppenbart? Med samma antal producenter, men färre produkter (bara EN laddare, inte 17) så kommer priserna bli billigare. Eventuellt kommer inte ens laddare ingå med mobiltelefonen eftersom man kan köpa det av en andrahandsleverantör. 
   Man  behöver inte en sladd till mobilen, en till GPSen, en till digitalkameran, en till MP3spelaren osv, eftersom det i framtiden finns ännu större chanser att det är samma sladd.
       Om man är på resa någonstans och glömt sin laddare till telefonen finns mkt större chans att de man är hos har en man kan låna, eftersom att ‘en mobilladdare’ är just en mobilladdare och inte en av 17 olika.

Under artikeln har några kommenterat, och någon hade skrivit att det troligen är tvång från EU och inte alls ett frivilligt initiativ från tillverkarna. Jag vet inte om det är sant, men det är bra oavsett vilket.

Jag gillar’t.

1 kommentar:

Anna sa...

Men Anders, det är ju toppen. :) jag skulle jättegärna vilja ha hjälp med att spela in! Jag tror att den nya låten blir klar idag. :) Om det är okej skulle jag gärna vilja spela in någon mer jag gjort.. Men verkligen roligt att du vill hjälpa mig! :)