fredag 30 maj 2008

Gårdagens höjdpunkter i tidningarna

Insåg först igår att nu när jag är tillbaka i Uddevalla så har jag ju den genialiska tidningen Metro runt hörnet, vilket jag inte haft i Vara.
Missförstå mig rätt, jag tycker inte Metro så är hemskt mkt bättre än alla andra tidningar.
Men den är helt okej, och gratis är jättegott. Som man brukar säga...

Jag tänkte att jag delar med mig av ett axplock av gårdagens godsaker. Den här gången tänker jag INTE länka till alla artiklar det handlar om. Men googla
på det så tror jag du hittar artikeln ganska lätt.

Men först nånting ur GT. Zlatan Ibrahimovics bil har blivit av med hjulen. I korthet så handlar artikeln om några tjuver som tagit med sig domkraftar och verktyg för att ge sig på Zlatans Merca och plocka loss hjulen. Jag vet inte hur mkt den mannen tjänar, men det känns som att det är en lätt sak att köpa nya hjul och hyra in någon som kan sätta fast dom åt honom. Fast risken finns att han får åka buss i några dar. Jaja, han har nog råd att hyra Limo om det skulle vara jobbigt att vänta på busshållplatsen som vi vanliga gör.

Tidningarnas telegrambyrå skriver att forskningen har kommit så långt att man kan mata apor utan att röra en fena. Det är en robotarm kopplat till en apas huvud som i ett experiment lett till att apan lyckats styra robotarmen att ge honom frukt. Apan får frukt. Forskarna får genombrott på tankestyrd teknik. Alla glada.
I framtiden kanske vi rent av kan få EEG-styrda militärflyg.
"Vänflygplan. Beskjut. Nej, jag bara skoja..."

Vad sägs om den här rubriken i Metro: Full flygande hund smittade.
Smittade vad? Smittade fyllan?
Nej. Det handlar om en flygande hund (en sorts jättefladdermus) som ätit frukt som jäst och blev alkohol i kroppen.
(Stickspår: Om vi kommer på nåt sätt att få alla frukt att jäsa i magen kan vi konkurera ut Systemet. Dock väljer jag att inte lägga nån värdering i om det är bra eller ej. Kommentera.)

Vart va vi? En full jättefladdermus. Den satt där i sitt träd och funderade på sånt som flygande hundar tänker på. Kanske sprit och sex, precis som vi människor gör. Det som händer mitt i det här filosoferandet uppe i en trädkrona nånstans, det är att den berusade krabaten blir så full att han ramlar ihop och faller ner från trädet. I fallet så lyckas han riva en kvinna, och hon får en shot av flygande hund-baciller. Som sagt; Full flygande hund smittade.

Det går utför med vårt styre i det här landet. Eller?
Jag läser ett tre rader långt TT-telegram. Så här lyder det:
Kontanthantering kostar miljarder
Användningen av kontanter kostar varje år svenskarna miljardbelopp. Riksbanken efterlyser nu en avgift på bankomatuttag.
Jag är osäker på hur de tänker genomföra det här. Men du kan väl vädra dina åsikter i kommentarsfältet.

På Metros 3e-sida skriver de om en kille som kommit på hur man gör för att slippa lumpen. Han sköt sig i foten, och då tyckte hans ledare att han va olämplig för att fortsätta sin tjänstgöring.
Det förstår jag det.

Och så sporten:
I storbrittanien har de haft en tävling i ostrullning. Det står inget om vem som vann, men det står att tusentals personer tittade på. Bredvid notisen är en bild på en glad man som höjer en ost högt över huvudet.
Folk är galna.

Och den roligaste nyheten, för mig högst personligen är i en annons.
Jag funderar på att skaffa mig en mindre och smidigare kamera. Och här har vi en högst intressant kamera för bara 1500. Riktigt trevligt. Ska kika närmare på den, och se om vi kan bli vänner. Hoppas, hoppas, hoppas.

I'll be back!

3 kommentarer:

Johan sa...

Kul att du fått igång bloggandet igen!

För övrigt anser jag att Carthago bör brännas

Miicha med två i :) sa...

Men blogga mer Honung!!
Jag har ju inget att läsa nu.
*Suck*

Johan sa...

vad fan skriver man. vette fan. Hoppas du läser detta anyway.

You are in my prayers.