lördag 1 augusti 2009

Dumma krabbor

Ikväll har vi varit vid havet och grillat tillsammans med farbror Hans och hans familj. Totalt var vi 7 personer, mellan 7 och 46 år. På bilden ser du Hanna & Johannes som är yngst & näst yngst, och Pär som är äldst.

01082009 i en bild

 

 

 

 

 

Vi hade med oss grejer så att Hanna och Johannes kunde fånga krabbor. De fångade två stycken, och de fick bo i en kåsa med vatten. Någon kom på den braiga idén att mata krabborna med korv. Krabban började naffsa på korven, men tröttnade ganska snabbt och började dansa konstigt. Mamma upptäckte att vattnet hade blivit glansigt och vi antog att det berodde på att fettet i korven hade spridit ut sig i vattnet. Hur ska krabban kunna få något syre nu? (Oh, nooo!) Det blev full fart på min kusin Hanna som skulle byta vatten hos krabborna så de fick färskt, korvfritt havsvatten.

01082009(004)

Efter att ha ätit upp nästan alla korvar, skrattat och pratat samt torterat en krabba med hot dogs va det dags. För krabb-race alltså. Hanna och Johannes letade upp en lämplig brygga, ställde upp varsin krabba och släppte. Den lilla krabban fattade först inte vad den skulle göra. Den stora hade hunnit springa över kanten på bryggan innan den lilla startade. Men när den väl kom igång tog de inte många sekunder innan den gömde sig mellan några stenar. Innan någon hade hunnit säga “ska vi äta grillad krabba med senap och ketchup?”, så va båda krabbisarna borta.

1 kommentar:

Annika sa...

Visst var det en trevlig kväll. Tur du ändrade dig från kräftfiske till krabbfiske, för det var vad det var... Vems iden var med korv till krabborna kan vi väl tala tyst om Anders, eller vad säger du???