måndag 14 september 2009

Re: Hej Banverket

Jag skickade 2 mail till Västtrafik för en tid sedan. Min ambition var att skriva till dem varje dag, men när jag insåg att e-posten inte gick till ledningen utan bara till deras kund-otjänst så var det inte lika roligt länge. När det gällde våran tågperrong hemma så visade det sig att det var Banverket som ansvarade för den. Därför skickade jag ett e-post till Banverket istället.
_______________________________________________
Mitt meddelande:
Hej.
Jag åker regelbundet med Bohusbanan som körs med s.k. Regina-tåg. De har en ingång som är med låg-entré så att jag som är rullstolsburen ska kunna åka rakt in i tåget. Det fungerar jättebra på de allra flesta hållplatser. Men vid plattformen på 'UDDEVALLA ÖSTRA' hjälper det inte med bra tåg. Problemet är att plattformen är alldeles för låg och dessutom lutar så att den är lite för låg i ena änden av tåget och på tok för låg i andra änden. Alla som jag frågar säger att plattformen är nybyggd och att det är konstigt att den inte är anpassad.
Varför är det så?
Vad tänker ni göra åt det?

Deras svar:
Hej !
Plattformen Uddevalla Östra byggdes första hälften av 90-talet då den anpassades efter dåvarande "gammalt" spår och spårläge. Under senare delen av 90- talet byttes spåret ut till modernt spår och i samband med detta ändrades spårgeometrin något, dvs spårläge och eventuellt
också radie ändrades något. Detta och att spåret ligger i kurva är grundorsaken till problemet. Banverket arbetar med olika projekt för handikappanpassning av stationsmiljöer mm.
I nuläget innefattas inte Bohusbanan av ett sådant men jag skall försöka ta reda på vad som krävs för att förbättra Uddevalla Östra i frågan och se om vi kan hitta en vettig
lösning och i så fall äska medel för åtgärder.
Du är välkommen att höra av dig igen.

MVH
Lars Karlsson
Stråkansvarig
___________________________________________________

En liten reflektion, helt off-topic – Vad gör en stråkansvarig?

2 kommentarer:

Annika sa...

Hartsar stråkar till symfonikerna skulle jag tro ;-)

Eti sa...

Samma sak som en språkansvarig... fast med "t" istället för "p"