lördag 16 maj 2009

16/5 22:02
Anders stör mig på bristande kardiologikunskap. Hjärtat går Inte 'dumm-tack-tack'. Det kan i alla fall inte va så sunt...

Turkiets bidrag. Hon sjunger "my heart goes Düm Tek Tek". Eftersom jag måååste tolka allt bokstavligt kan jag bara konstatera att den som skrev Turkiets bidrag i Eurovision Song Contest har väldigt lite kunskaper när det gäller hur hjärtat funkar. Textraden "mitt hjärt låter dum-tekk-tekk" tycker jag personligen tyder på att något allvarligt fel. Nu är jag inte utbildad på vård, men jag tänker såhär. Om jag har en person vars hjärta låter dumtektek då är ju inte det första jag rekomenderar att sjunga i direktsänd TV. Snarare skulle jag plocka fram en defibrilator och "dra i nödbromsen". Sen (om det fanns utrustning och jag hade färdigheterna) ge personen adrenalin och hjärtmassage.

Menmen, det är tur att det är låtskrivare som skriver låtar och sjuksköterskor & läkare som räddar liv och inte tvärtom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tycker mer det passar med duu-dukk,duu-dukk etc
På Cityakuten igår var det receptionisterna som sköt adrenalin och räddade en jordnötsallergiker. Man kan om man bara vill:)

PS. Vad sägs om "Stenkväll med Gud" Medverkande: Pratblyg man med lätt brännskada(efter busk-kontakt) och axelproblem efter tunga lyft (he he he...)
Mu