onsdag 27 maj 2009

Nånting är snett, riktigt snett...

Jag har just ringt till OnOff och frågat vad det ska kosta att byta ut skärmen i min laptop. När jag fick svaret blev jag först ledsen, sen arg, sen konfunderad.
Jag ska förklara varför.

När jag fick datorn i julas kostade den 3900 kronor. Nu finns den att köpa för 2995. När jag ringde till kund-otjänst och frågade vad det skulle kosta att få datorn fixad fick jag svaret; 5500.

Det första jag reagerar på är att det är nästan dubbelt så mycket som datorn kostar. Kvinnan i luren hör hur jag reagerar och säger att "ja, men det är ju moms och service och allt det där inne i det priset".

När jag lagt på och fått reda på att jag kommer bli 400 kronor fattigare för att få beskedet att det är en spräckt skärm (vilket jag redan visste), då börjar kugghjulen snurra.

Hur kan det vara så dyrt? Eller är det datorn som är onaturligt billig?
Om det kostar 5500 att stoppa in en ny skärm, men 3900 att bygga en helt ny dator, då är det ju nåt som är snett, riktigt snett...


5 kommentarer:

Erik Ståhlberg sa...

Och jag är snäll nog att berätta problemet. Du kör PC!! Byt till Apple!! Jag fick min reparation gratis när strömförsörjaren gick sönder.
Dessutom borde du tecknat en försäkring på den när du köpte den :P

Anders Arkbro sa...

Fast... Om du har sönder en laptopskärm så betalar väl inte mac det? Det som hände dig var ju garanti-ärende, och jag hade också fått skärmen lagad och/eller utbytt gratis om det varit garanti-ärende. Men nu var det ju inte det.
Det största problemet med Mac är kostnaden och reservdelsmarknaden. (DÅ pratar jag både mjukvara och hårdvara.) Ge mig en bra mac för ett pc-pris, då slår jag till!

Dajo sa...

Ganska vanligt fenomen inom datavärlden, d.v.s. att det blir dyrare att reparera än att köpa nytt.

Anders Arkbro sa...

Jag misstänker att det är ett kinesiskt barn som tillverkat datorn, men att det är en välutbildad svensk som lagar den. Så den stora kostnaden, arbetskraft, blir ungefär 20x så dyr, typ...

Anonym sa...

Som student får du studenrabbat på appel... mecenat is the shit! /Linda =)