tisdag 2 juni 2009

Tankar om antibiotikaresistenta bakterier

Då och då hör man i nyheterna att vården i moderna länder (som Sverige) har problem. 1908 upptäcktes det första antibiotikumet och de har använts mot lite av varje på bakteriefronten. Men nu för tiden så kommer det fall och rapporter med jämna mellanrum om att det finns bakterier som blivit antiotikum-resistenta. Men jag har lösningen på problemet.

...

" - Alla bakterier dör vid en temperatur på 100 grader!"
Orden tillhör min hemkunskapslärare som jag hade i högstadiet. Då handlade det givetvis om matlagning. Vi lärde oss att när det gäller livsmedel i allmänhet och köttprodukter i synnerhet så skulle vi se till att det alltid kokade så att alla bakterier dör.

...

Jag tänker så här.
Man borde kunna applicera principen "alla bakterier dör vid 100 grader celsius"
på vården. Via hemodialys så kan man tappa blodet, koka det, och sen spruta in rent och friskt blod.

Jag vet. Jag är ett geni.


11 kommentarer:

anna sa...

Hm.. :/ Jag skulle inte vilja vara en av dina försökskaniner!

Moster D.Ä sa...

Haha kokt blod .....blir inte det palt eller nåt annat ätbart ? Borde du prova i köket, inte i vården. Betackar oss i branschen för såna expriment.

Anders Arkbro sa...

Menar du att blodet levrar sig av att kokas... Kan man förhindra det genom att späda det med blodförtunnande? :D

Dajo sa...

Hmm, om bakterierna hade bott enbart i blodet så vore det väl kanske värt att prova! ;-) Men så fungerar ju tyvärr inte världen.

Anders Arkbro sa...

Dajo (och alla andra), kan man koka en hel patient? Är det en bra idé?

Annika sa...

du är allt go i huvet du...

Anders Arkbro sa...

Tack mamma! :D

Anonym sa...

Håller med mor Annika ;););););)
Kina

Anders Arkbro sa...

Anna, Systrarna Ahlm och så David har gaddat ihop sig mot mig. Vad är det här!?!! ;-)

Dajo sa...

Hmm... det låter som en komplott? ;-)

Anonym sa...

Ren och skär självbevarelsedrift!
Vad skulle inte du kunna få för dig i en avlägsen sommarstuga med några vänner.. Hu!
Mu