fredag 10 april 2009

- Besvikelse -

Sen en vecka tillbaka prenumererar jag på Bohuslänningen. Jag hade höga förväntningar, men jag insåg att de fallerar på ett område som är väldigt viktigt för mig, om inte annat så för trovärdigheten. Det gäller deras skribenters förmåga att handskas med svenska språket. Det dyker upp fel varje dag, och om det inte är stavfel så är det grammatiska tveksamheter. Många av felen skulle avhjälpas om man körde texterna genom felstavningen i Open Office. (Som är gratis!)

Men så betalar jag ju bara 3 kronor om dagen för tidningen. Jag kanske inte borde ha så höga förväntningar. Men ändå. Kunskaper motsvarande Svenska B eller MVG i Svenska A borde man väl kunna förvänta sig? 

Nu kom jag på det – innan tidningen går till tryck så låter de mig gå igenom råexemplaret och röja i allt som jag tycker är fel. Inte för att jag är felfri, men uppenbarligen så är jag skickligare än Bohuslänningens skribenter.

2 kommentarer:

Dajo sa...

Oj, nu förstod jag inte alls vad du menade... kan det möjligen vara Bohusläningen som du syftar på? Men för övrigt håller jag med dig, du är nog den perfekte korrekturläsaren! ;-)

Anders Arkbro sa...

Lustigt... Sist jag kollade stavades det med 3 stycken N.