torsdag 30 april 2009

Tankar om att spilla

Jag gjorde en sån klantig grej i helgen, och när jag tänker efter så har jag lyckats med en liknande grej flera gånger. Så låt mig presentera Situationskomik a la Anders!

En vårdag 2008. Jag sitter utomhus i det vackra vädret och äter lunch. Till lunchen dricker jag nån chokladdryck som är i en sån där tetrapack med skruvkork. Det är varmt och jag gillar chokladrycken så det blir flera glas. Innan jag häller upp ett nytt glas så skakar jag tetran ordentligt. Det går jättebra, ända tills jag glömmer att sätta på korken. Plötsligt var det chokladricka precis överallt. – Vi har lektion nu. Kommer du?, säger nån i klassen. – Nej. Jag måste byta kläder, så jag blir lite sen…

En marsdag 2009. Jag sitter på ett kafé i stan med en stor kaffe latte på brickan,  go musik i öronen och en tidning på bordet bredvid brickan. Mellan varje slurk ställer jag ifrån mig kaffet för att kunna vända blad i tidningen. Eftersom jag är väldigt inne i tidningen så ställer jag ner muggen utan att titta vart jag ställer den. Det har aldrig hänt förut, men jag har oturen att ställa muggen RAKT på kanten av brickan så att muggen ställs lutande, så när jag sen släpper taget om den så ramlar den givetvis. – Grattis, Anders! Som tur va så fanns den proffsiga personalen till hands och hjälpte mig torka upp. Jag fick till och med en helt ny kaffe latte som om det hade varit deras fel att jag spillde ut en halv mugg kaffe.

25 april 2009. Jag är i Borås på ungdomsläger där jag är ledare. Vi har bjudit in prästen Michael från en kyrka på Hisingen, och han ska snacka om bibel, tro och Jesus utifrån temat VATTEN. Innan undervisningspasset småpratar jag och Michael om lite av varje, och vi kommer in på skapelse, och människans minne och perception. – Jag tycker hjärnan är smått fantastisk!, säger jag, och viftar med händerna och pekar på tinningarna på mig själv. Det jag “glömt bort” är att jag har en kopp kaffe i höger hand. Plötsligt har jag bara en tom kopp i höger hand och kaffe på tröja, byxor, skor… ja överallt!
_______

3-0 till allt och alla som vill blöta ner mig!

2 kommentarer:

Moster D.Ä. sa...

Ha, nu vet vi vem i släkten du brås på ....
Jag har ju gjort exakt samma grej

Anonym sa...

Äldsta moster var visst först. Jag tänkte också säga "välkommen i klubbegn" - typ... Mu