onsdag 1 april 2009

“Ge mig en startton, ge mig en startton!”

Hej. I den här bloggposten tänkte jag berätta lite hur min dag varit.
Onsdag första april och en grymt bra dag. Det är dag tre på mitt och brorsans projekt “Operation:autonomi"

Mamma och pappa är på minisemester den här veckan – jag och brorsan har lägenheten för oss själva och testar om två unga män på 17 och 21 kan klara sig på bara nudlar och mackor, eller om de rentav kan laga lite mat.
Hittills har det resulterat i stekt lax med ris, fiskpinnar & pulvermos, bröderna Arkbros Asian Noodle delux, kebab från Chaplins och att jag diskat varje dag hittills. *Känner mig lite stolt.*01042009

Brorsan skulle ha föreställning på kvällen och jag tänkte inte göra nånting. Men så ringde MAx och tyckte vi skulle ut och promenera. Vädret den här dagen var helt underbart, så att inte gå ut hade nog vart snudd på synt, öh…syndigt.
MAx och jag kommer ungefär 200 meter på våran promenad när vi bestämmer oss för en tur till Torp. (Stort köpcentra och “köpcentret” för hela norra Bohuslän.) MAx tittar på kuddar, och jag kollar på ljudkort. MAx konstaterar att den röda färgen som hon måste ha är omöjlig att hitta. Jag hittar ett  ljudkort som jag blir lite kär i. Men 1000 kronor för ett ljudkort… Det är mycket pengar. (Finns det nån rik sponsor bland mina läsare?) 
Vi äter dessutom vårens första glass. Härligt!

På Torp tar jag Bohuslänningen som de idag delar ut gratis i en monter som nåt PR-trick, och en Metro. 
Organisationen People of the Ethical Treatment of Animal, PETA, har röstat fram en Ludde L till Europas sexigaste vegetarian. Mina tankar på att bli smyg-veg kanske inte är så dumma? Det verkar ju som att en snygg kropp ingår.

Vid sex på kvällen är jag och MAx tillbaka inne i stan, och jag kommer på att brorsan och hans skolkompisar kör en föreställning just ikväll, klockan sju. Jag lyckas övertyga MAx om att testa att gå dit, och se om det finns några platser färdigt. Vi har tur. Det finns några riktigt bra platser kvar. Så vi tar oss in en kvart innan föreställningen börjar. MAx får till och med sin biljett lite billigare. ( – Tack Magnus!)

På kvällen lagar jag och min bror kvällsmat tillsammans, den här gången en wok med nudlar, bacon ägg och grönsaker. Under hela kvällen så är min bror smått hög (på endorfiner eller nånting). Sjunger, dansar och lagar mat samtidigt. Tur att jag stod för skivandet av grönsaker så inte det hände en olycka. Man ska inte springa med knivar, för det har mamma sagt!

Brorsans goda humör smittade av sig och kvällens kommentar kommer när brorsan inser att han vill sjunga låtar i rätt tonläge.

“Ge mig en startton, ge mig en startton!”

2 kommentarer:

Annika sa...

Är du säker på att mamma sagt att man inte ska springa med knivar? Känner inte igen det...

Anders Arkbro sa...

Ja. Nån dagisfröken va det. Fast det kanske var saxar man inte fick springa med?