måndag 6 april 2009

“Det smakar kokt disktrasa!”

Jag får ofta höra att det jag lagar inte duger. Visst, jag är ingen mästerkock. Men grundproblemet är att jag inte övat på hemsysslor, och nu är det liksom för sent. Om vi klumpar ihop matlagning och städning till hemsysslor så kan man säga att det ser ut så här:

hemysslor kokt disktrasa

Ja, som ni ser är det här lite av ett moment 22. Men det har varit bra att mamma och pappa har varit borta den här veckan, och att brorsan varit det till och från. Då har jag fått fria händer att testa, och  misslyckas ibland. Jätteskönt.

Apropå det där med att min mat smakar disktrasa. Jag testade att koka en disktrasa idag. Nu ska jag bara hitta nån som vill smaka…

Ni undrar säkert  varför jag kokar en disktrasa. Inte för att jag är bitter och tänker tvinga nån i min familj att äta den. Jag hörde av hon “den där konstiga tanten på TV” att man ska koka sin disktrasa ibland för annars innehåller den massa bakterier som man kan dö koka disktrasorav. 

 

 

Nä. Nu ska jag återgå till att röja. Mamma och pappa kommer hem om 5 timmar ungefär. Niklas och Linnea har flytt till Göteborg och lämnat mig själv. Men jag har inga speciella planer idag, så jag kan lägga ner mig lite extra så att det blir fint. Har jag tur kanske det kryper fram att allt Niklas gjort idag är att plocka ur ren disk ur torkstället.

– Credd till mig!

2 kommentarer:

Annika sa...

Jaja, du är duktig. Synd att jag slängde den och tog fram en ny då kanske...

Anders Arkbro sa...

Kanske ännu mer synd att han blev arg över att jag städat och plockat i hela lägenheten... (Det gjorde mig lite ledsen.)