måndag 16 mars 2009

Dumma, dumma, dumma Steve Jobs

Nu har Apple slagit rekord i konsten att skjuta sig själv i foten.  I deras nya ipod kommer det inte finnas några knappar, istället ska knapparna finnas på sladden till hörlurarna. Det gör att inte vem som helst kan göra hörlurar till den nya mp3-spelaren från dem.  Läs hela artikeln här.
Om apple hade gjort bra hörlurar hade det inte varit något problem, men nu är det ju så att de bestämt sig för att sikta på en sorts hörlur, iofs av ganska hyffsad kvalié. Men om man vill ha en ipod och till exempel öronpropps-hörlurar, eller riktigt stora, då går inte det.

Lite längre ner i artikeln står det att andra faktiskt kan utveckla hörlurar till nya ipod, men att de då måste betala en avgift för att få tillgång till den tekniken som finns i kretsarna till i grejen på sladden som man styr med. Det innebär att så länge inte hörlurstillverkarna är en bunt skenheliga idealister som vill har som högsta syfte att ge folket bra ljud, om de inte är det, så kommer de behöva höja priset på sina produkter, och så får ni  som köper ipod betala för att Steve Jobs är girig.

Det är sjukt. Varför gör han såhär?
Om den här produkten kommer sälja så är det bevisat. Apple är inte en produkt, och apple-användarna kvalitets-medvetna konsumenter, då snackar vi sekterism och sektmedlemmar och Steve Jobs är gud i teokratin som tillber ipod.

2 kommentarer:

Erik Ståhlberg sa...

Skillnaden mellan dig och alla andra är att du är en ljudfascist som hatar bas och älskar bra diskant bara för att ditt jävla piano ska höras bättre ;)
För alla andra funkar Apples hörlurar bra! ;)

Anders Arkbro sa...

Nej. Tvärtom. För mig är kraftig bas det viktigaste.

Men jag tycker man ska ha frihet att få välja vilka lurar man vill ha. Tycker man att skullcandy är fräckt, då ska man få ha skullcandy. Tycker man att koss porta pro är det bästa som hänt sen hjulet, och efter det färdig-skivad ost... ja då ska man kunna använda dom. Kan dom inte bara göra som sonyericsson och nokia har gjort och göra en sladd med knappen/Knapparna på som man kan stoppa in sina vanliga hörlurar i??

misstänker att det kommer dyka upp ett sånt tredjeparts-tillbehör innan mr Jobs hunnit fatta att det är en dålig idé att låsa in sina kunder...förlåt, sektmedlemmar. ;P