lördag 14 mars 2009

Människan, en mångfasetterad liten varelse

Jag anser att människor är galna, härliga, kloka, finurliga, knäppa och alldeles, alldeles unika. Här följer en rad med bevis för denna åsikt.
____
”Vad spelar det för roll om man kan alla språk men inte har något att säga?”
- Pseudonymen Fantabofinken Zapatero
____
http://luradittbarn.se är en sajt som ger tips till småbarnsföräldrar hur man kan lura barn att göra som man vill. Handlar det som att luras? Kan man inte bara kalla det pedagogik?
____
Människor har medvetet utnyttjat självskanning för att stjäla varor. Det dras till tingsrätt och tidningen skriver om det. Tydligen är det värt att ge plats i tidningen. Är du förvånad över att människor skannar för lite för att spara pengar? Det är inte jag vilket fall.
____
Ryanair har kommit fram till att man ska ta ut en avgift för att gå på toaletten på deras flygplan. VDn Michael O’Leary är putt på Boeing för att de inte kan tillverka flygplan med mynttoaletter.
____
En japan har styckat sin granne, och skyller på att en demon har gjort det. Tossigt.
____
När det kommer till konsten att skylla ifrån sig så tycker jag den här är ännu bättre:
Det är en 23åring  som kört lite berusad. Han skyller på Mållgan, och att det va Mållgan som körde dåligt. Om man är så påverkad så att man ser låtsaspersoner borde man få dryga straff för sin fyllekörning. Men vet ni vad? Rätten friar honom. Tossigt.
____
Behöver du hjälp? Ring poolia. (Hoppas ni minns reklamen.)
I ryssland har dom tydligen problem med människor som driver omkring på isflak. Förra året räddades 777 personer när dom pimplat från ett isflak som lossnat och drivit iväg. Tur att det finns mobiltelefoner!
____
”Att ställa krav på att publiken måste ha bakgrundskunskaper och kunna flera språk, det är nånting fullständigt idiotiskt.” Så säger blivande chefen för kungliga operan i Stockholm.
- Låter som en idealist med stort hjärta. Fast om fler besöker operan så tjänar hon mer pengar. Eller hur?
____
Vi är sjukt ytliga
Enligt en undersökning som en professor från Kalmar gjort så har längre män högre lön än de som är kortare.
____

I italien är det en kvinna som vill bli konstbefruktad med sperma från sin man, som ligger i koma.
Barnet kommer kanske aldrig få träffa sin pappa i livet. Om mannen vaknar upp kan man ju fundera över hans reaktion över att ha blivit pappa när han va i koma. Och HUR i hela friden spermiedonerar en man i koma? Innebär det att någon måste onanera åt mannen? Kan man få utlösningen när man är i koma?
____
I östra indien finns en pojk som fått en tand som växt fel. Vad gör man med honom då? Går man till tandläkaren? Nej, tydligen ska ett bröllop med en hund råda bot på saken.
Vilka andra men som det kan ge på ett barn ha de tydligen inte tänkt på…
____
Ett antal grekiska bolag har fått för sig att de ska sälja potatis i Sverige. Det känns lite som en lika bra affär som att sälja kylskåp på nordpolen.
____
Att folk över huvud taget busringer, fast det här är strået vassare.
Det har tydligen förekommit att SOS Alarm fått samtal av en man som sagt massa snuskiga ord helt utan anledning. Förresten, sa jag att han va värmlänning?
____

Till sist

En liten rolig historia ur en av mina favorittidningar nämligen Faktum, de hemlösas tidning i Göteborg.
Åke hade jobbat  hela dagen och tog bussen hem.
Klev av på sin vanliga hållplats, och gick in på en porrklubb.
Frågade om de hade persilja.
“Nä. Detta är en porrklubb.”
“ – Har ni dill då?”

Inga kommentarer: