måndag 16 mars 2009

Hard Core studies & primalskrin

Idag, inte en dag för tidigt har jag fått ändan ur att plugga, på riktigt. Så nu har jag suttit med den där boken på näsan i många många timmar, och det är riktigt riktigt spännande. Hoppas nu bara att jag hinner läsa ut den innan det är seminarier. Så jag har från i eftermiddags till nu inatt pluggat hard core, eller Dii Lux som en viss norrlänning kanske hade uttryckt det… (Hej, Josefin!) Men förutom plugg har det blivit en del musik idag.

Musik ja…
Som jag skrev sist har jag fått Spotify, och jag är som ett litet barn på julafton!
Jag tvingade mamma och pappa att göra varsin lista med musik som de tycker jag borde lära mig att gilla. Det är läskigt vad bra musiksmak mina päron har. Fast det är lite för mkt 80tals-disko över en del av grupperna. Men soul/funk-soundet i till exempel koinonia gillar jag skarpt och att tidiga Red Hot Chilli Peppers va så grymt visste jag inte. Slap-basen där är fantastiskt. Va det Flea redan på 90talet? (Vet ju att dom bytt medlemmar lite, eller har jag fel?)sångaren guns n roses

Men nu på slutet av min plugg-session har det blivit lite Guns n Roses. 
Jag skulle vilja gå in i huvudet på Brian Johnsson och se vad som rör sig där. Troligen har han som ett mantra: “Om jag skriker ihjäl rösten nu så tjänar jag bra så att jag kan gå i pension vid 35. Då behöver jag inte ha rösten kvar.”

Jag fattar inte hur rocksångare kan sjunga/skrika  sån rockfalsett.

Rösten borde gå sönder innan nån hinner säga “oj-jag-tror-mina-stämband-gick-av” !

5 kommentarer:

Ola sa...

Vänta nu lite. Jag tycker killen på bilden är snarlik den Brian Johnson som är sångare i AC/DC. Du får vara försiktig nu när farbror har börjat läsa din blogg he he...annars skickar jag också en lista till din spotify!!

Anders Arkbro sa...

Hahahhaa. Ja. jag lyssnade på dom två banden samma kväll och lyckades röra ihop det.

En lista med din musik?? det får du gärna skicka.

Erik Ståhlberg sa...

Red Hot Chili Peppers har alla fyra medlemmar intakta sen förr.

Anders Arkbro sa...

Härligt med läsare som har mer musik-kunnande än mig. Jag borde gå nån kurs i nutida musik och lära mig allt som går att lära sig om rockband och deras historia, medlemmar, hits osv. Jag kan på tok för lite om sånt. Men jag vet vart man tar reda på allt sånt. För det här inlägget va jag bara lite slarvig... :P

Ola sa...

Visst är det!? Ingen fara på taket, de där kunskaperna har man inte så mycket nytta av mer än när man slå små brorsöner på fingrarna he he.jag gillar din blogg f.ö. Du skriver verkligen om allt och ingeting och du skriver kul. Kör på!