lördag 31 januari 2009

Byråkrati is the shit

I Sverige finns det nåt som heter Ungdoms-styrelsen. De ser till att föreningar i Sverige som har aktiviteter för ungdomar mellan 7 och 25 får lite pengar för det. Bakgrunds-idén är att folk ska spela fotboll, shack, hänga i kyrkan osv istället för att dra på stan å supa & slåss.

Bra plan. Som en liten morot för att man håller ungdomar borta från gatorna får man lite pengar.
Men det finns regler om hur stadgar ska se ut, hur ekonomi ska skötas, hur deltagare ska registreras, hur man ska räkna medlemmar osv.
Vi i den här föreningen som gör Sen kväll med Gud gör vad vi kan för att sköta det här tillfreds-ställande.


För att illustrera hur kul vi tycker det är med den här byråkratin tänkte jag posta en bild på våran vice Ordförande när hon grejar med årets medlems-register.
Till sist måste jag få säga att Tove, som hon heter, är en underbar person. Kände att det va nödvändigt att blotta sanningen om hur bra hon är, med tanke på vilken sjuk bild jag visat av henne här.
So long!

2 kommentarer:

Pavlina sa...

great, muta folk att gå till kyrkan

Anders Arkbro sa...

I all välmening, så att ingen missförstår:
Deltagarna får inte pengar för att vara med oss. Tvärtom, vi tar betalt. (För mat, och annat som kostar.)
Pengar som vi får går ju till föreningen... och våra utgifter som inte täcks upp av dom avgifter vi har till deltagarna. Bland annat är vi på en lägergård ibland som kostar MYCKET pengar att vara på. Då tar vi dom pengar vi fått i bidrag och täcker upp så att deltagarna fortfarande får ett vettigt pris.