tisdag 27 januari 2009

T som i Tre

Inne på Gallionen mötte jag på ett sånt här par med event-försäljare. Alltså några som har en reklamskärm och ett bord och står på köpcentran och liknande och säljer grejer, oftast mobiltelefoner. Det va nånting där som gjorde att dom lyckades fånga mitt intresse, annars brukar jag vara ganska svårflörtad.
Dom kunde erbjuda mig telefonen som jag drömmer om. Men det skulle kosta. Abonnemanget som krävdes till var ungefär samma som det jag har nu, fast lite bättre på ett par punkter. Det jobbiga, det som skulle svida till i plånboken var att jag blev tvungen att avsluta mitt nuvarande Telenor-abonnemang och eftersom jag har bindnings-tid kvar där så blir det mot slutfaktura.
I praktiken innebär det att jag tar ett halvdyrt abonnemang och betalar en summa pengar för telefonen, den summa det kostar mig att avsluta abonnemanget hos min nuvarande operatör. Efter ett samtal till dom fick jag reda på att det skulle kosta mig 2388 kronor. Nästan 24 stycken hundra-lappar. Ganska mycket med min s.k. "ekonomi".
Jag var väldigt väldigt sugen på telefonen. Abonnemanget var nästan samma som jag hade tidigare, fast aningens bättre, och jag skulle få betala 2388 för en telefon som på prisjakt.se kostar lite över 3000. En bra deal? Faaast. Jag vill ju kunna få telefonen med utan att binda mig vid ett dyrt abonnemang när jag ändå ska betala för telefonen. Dessutom vill jag byta upp mig i första hand pga kameran, och 2400 för en halvsunkig och rätt långsam kamera, det kan man fundera på om det är värt det. Visserligen en kamera med inbyggd mp3-spelare, kamera, surf-dator, w-lan, hand-dator, gps, och mobiltelefon inte minst. Men ändå...?
Jag frågade pappa om vad han tycker om operatören, och han berättade att han haft problem med täckning ibland. Att mobilen visat full täckning, men att det ändå inte gått att ringa av någon konstig anledning.
Dessutom skrev en vän att hon kanske kan följa med på skidlägret i Åre. (Mer om just det en annan gång.) Så det kanske är lite (eller väldigt) dumt att slänga ut pengar på både ny telefon och skidläger.
Jag vred och vände på argumenten och kom fram till att det är en väldigt dålig idé att slå till på det här nu. Jag vann över ha-begäret.

1-0 till mig!

3 kommentarer:

Karl sa...

Låter bra i och med att Tre är sämst. Dock är Telenor det med. Och Tele2. Byt till Telia om du ska byta, där har vi en fin mobiloperatör!

(Mina åsikter baseras inte på välslipade argument utan bara ren magkänsla)

Anders Arkbro sa...

Telia är bäst Karl. Om man tycker om att sitta på en stubbe mitt ute i ingenstans och prata med folk till priser som hör hemma i 80-talets kommunism, typ. Telia är inte dyra längre, men dom är dyrare än alla andra operatörer på det allra mesta. Tre är bra om man vill ha ett prisvärt abonnemang, många intressanta tjänster (förutom att ringa och smsa alltså) och om man håller sig i stan (som jag gör) så det räcker med en täckning som når 98 % av befolkningen. Nu hade det kostat mig mer än det smakar, eftersom jag har tid kvar på mitt gamla abb. Men TRE är absolut inte dåliga. Tvärtom är Telia rätt dåliga, med ett enda undantag som jag redan nämnt. Täckningen är oslagbar. Framförallt för att de va statliga tidigare, och för att de har haft längst tid på sig att bygga sitt nät.

Karl sa...

Jag vet bara att jag betalar 100-200kr mindre per månad efter att jag bytt från 3 till Telia.