torsdag 12 februari 2009

Melodifestivalen - vad hände egentligen?

Jag skrev tidigare i förra veckan ett inlägg som kretsade kring melodifestivalen och kanske framförallt en undersökning som tidningen Metro gjorde på sin hemsida.
Frågan: Vem tror du vinner melodifestivalen?
Resultatet blev i ordning från vem som fick flest röster och färst röster (enligt metro.se och resultatet inom parentes)

1. Scotts (Alcazar)
2. Shirley Clamp (Emilia)
3. Marie Serneholt (Scotts)
4. Alcazar (Caroline af Ugglas)
5. Nina Sderqvist (Nina Söderqvist)
5. Emilia (Marie Serneholt)
6. Caroline af Ugglas (Jonathan Fagerlund)
7. Jonathan Fagerlund (Shirley Clamp)

Nerifrån och upp är min egna reflektioner följande.
- Shirley Clamp. Varför kom hon sist? Hon är mycket bättre än så.
- Jonathan Fagerlund. Han kom på de sista respektive näst sista plats i båda fallen. Förmodligen för att han är helt okänd.
- Scotts. Etta i undersökningen och trea i riktiga resultatet. Hur tänker folk? Är det för att det är "riktigt schlager. Så där ska schlager låta" som det gick bra för den? Jag tror inte att det är nåt bra sätt att rösta. För "riktig schlager" är inget som går hem i ESC. Rösta på det som är bra istället.
- Emilia. Hon borde kommit etta, speciellt med tanke på att konkurensen, här rent statiskt, bestod av dansbands-fjantarna Scotts. Emilias låt va riktigt bra, och hon är duktig både som sångare och med utstrålning.

Vi får se hur väl framtids-siarna kommer överens med verligheten nu när omgång två körs i helgen. Ska du se på det? Det ska jag!

Inga kommentarer: