måndag 23 februari 2009

Tankar om ytliga människor, alla människor

Om du sitter på ett kafé (precis som jag gör nu) och får syn på nån som du känner för att lära känna bättre så kan offra mitt ena långfinger på att han eller hon ser bra ut.
En yrkesgrupp som ska vara proffs på att bedöma människor är rekryterare, människor som i sitt arbete hittar och rekryterar människor till sitt företag. En grupp forskare på KAU har kommit fram till att vi människor har tendenser att bedöma från utsidan, speciellt till yrken där det förekommer mycket affärsrelationer och/eller kundkontakter. Det är ganska logiskt, och inte så konstigt. Om man ser till försäljare till exempel så köper ju vi konsumenter hellre av en snygg, trevlig och förtroendeingivande försäljare.

Men varför?

Försäljaren ingår ju sällan i köpet. (Undantaget är människohandel.) Men ändå är personen som vi köper mobiltelfonen, kaffekoppen, skurmoppen eller något annat av väldigt viktig. Men det slutar inte där. Vi människor är mer korkade än så.

Magasinet People har utsett världens vackraste kvinna 2008, och den som läsarna valde är Kate Hudson. Det är lite konstigt med tanke på att världens vackraste kvinna 2008 (och varje år) heter Liv Tyler.

Korkat.

1 kommentar:

Erik Ståhlberg sa...

liv tyler har ju sin pappas gener. steven tyler, som är sångare i aerosmith har ofta blivit utsedd till en av världens fulaste människor, men jag håller inte med. googla honom så får du se. jag är inte bög eller så, jag är bara så jävla galen.