torsdag 26 februari 2009

Om jag var en nötväcka skulle jag vara död nu

Nötväckan är en konstig liten fågel. Den är mest känd för att den springer uppför och nerför träd med näbben före. (Den repellerar inte baklänges som alla andra levande varelser med lite självbevarelsedrift hade gjort.)


Dessutom är det ju ett ganska spännande partytrick eller dold talang.

Uttagning till talang 2010
*- Nästa!*
- Vad har du för speciell talang?
- Jo, det är så att jag är fantastisk på att springa framlänges nerför sidan av träd…!

Det man kan konstatera är att det är ganska bra att ingen av oss människor fått för oss att vi kan samma sak. Om jag till exempel skulle få för mig att jag är en nötväcka och kan kila nerför träd, då skulle jag slå ihjäl mig direkt.

Jag upprepar:

Om jag var en nötväcka skulle jag vara död nu.

5 kommentarer:

Erik Ståhlberg sa...

Nej du skulle inte vara död om du var en nötväcka. Du skulle vara död om du TRODDE att du var en nötväcka, det är inte samma sak. Hade du varit en nötväcka hade du ju kunnat springa framlänges ner för en trädstam. Det är samma sak som om mitt hjärta trodde att jag var en kolibri, då hade det slagit tusen gånger i minuten och jag hade högst sannolikt varit död snabbare än någon skulle säga "badanka". Men hade jag varit en kolibri hade det gått bra. Hade mina armar trott att jag var en kolibri och börjat flaxa femtio gånger i sekunden upp och ner hade jag förmodligen inte haft några armar kvar efter någon millisekund, men hade jag varit en kolibri hade jag bara mått bra av det. Förstår du? :)

Annika sa...

Erik verkar vara en smart en, varför har jag aldrig fått träffa den trevliga ynglingen?
undrar mamma

Anders Arkbro sa...

Till Annika (min kära mor för övrigt!), och andra nyfikna:
Jo, Erik är klipsk, trots att han är blond. Det måste man vara för att jobba på P4 Värst har jag hört... :)
Du kan nog ha träffat Erik i Vara nån gång. Annars så träffas vi inte så ofta. Har nog setts högst 2-3 gånger när det inte haft med skolan att göra.

Anonym sa...

Vad då "trots att han är blond". Vi blonda är betydligt smartare än vårt rykte - vi bara döljer det för att inte ni andra ska bli avundsjuka!!

/Lena

Erik Ståhlberg sa...

Så sant så, Lena! Det är viktigt för oss blonda att inte visa oss överlägsna eftersom vi inte vill bli tagna som ariska personer och "det rätta folket" som idioterna på trettio- och fyrtiotalet tjatade om. Det är så onödigt att utrota den övriga befolkningen, det räcker ju med att vi VET att vi är överlägsna ;)

Annika: Haha, man tackar, man tackar! Du kan nog, som sagt av Anders, ha träffat mig i Vara någon gång, men när det inte varit i skolan har jag och Anders bara träffats för en lunch plus att jag var och hejade när han körde 24 timmar rullstol i Vänersborg där jag är bosatt.

Med vänliga hälsningar!