söndag 1 februari 2009

Jag har äntligen lyckats spela in en låt, och få den till en video som jag kan publicera på min blogg. Så här låter det alltså när jag en trött kväll mitt i veckan sätter mig och improviserar lite för avslappnings skull. Hoppas det är lika njutningsfullt och avslappnande att lyssna på som det är för mig att spela det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vackert brorsan! Men det var ju ingen video va?

/Andy

Anders Arkbro sa...

Jo, rent tekniskt är det en film. Man kan bara publicera länkar, bilder och filmer. Men inte musik. Filen är i wmv-format, och sist jag kollade efter så va det ett film-format. Men för att spara på storleken så valde jag att göra en stillbild. Musiken är ju ändå grejen. Bildfrekvensen är "bara" 13 bilder per sekund. Moderna tv-apparater fixar 200 bilder/sekund. Egentligen hade det funkat med 1 bild/sekund. Eller en bild per minut... :P Men då snackar vi nog mer bildspel än film, och då kommer vi ju tillbaka till det där med vad Blogger gillar för filformat när man publicerar...

Anonym sa...

Hej!

Vi var på Sinclair en gång för länge sen och hörde dig ( tror vi ) spela musik från filmer och annat känt som vi uppmärksamma, vore grymt om du ville göra en rekonstruktion på de, om du kommer ihåg vad du spelade, annars grymt spelat och väldigt avslappnande.

peace

Anders Arkbro sa...

Hej Anonym.
Jo, när jag gjorde mitt ProjektArbete i trean på gymnasiet va det fyra låtar jag spelade på piano och så hade jag fotograferat en massa-massa bilder som på olika sätt härledde till pianostyckena.
Att spela in pianostyckena är ingen svår grej. Det gör jag på en eftermiddag, men att göra bildspel av bilderna är lite värre. Av två skäl: Dels så finns inte bilderna i digitalt format längre. (Åtminstone har jag ingen aning om vart.)
Dessutom tror jag det är väldans pill-jobb att lägga upp biler till en låt. Jag har själv aldrig gjort det. Men det är ju massa tonåringar som gör det på youtube, och då borde jag nog klara det, om jag bara tog mig tid med det.
Jag ska tänka på saken. Förresten... Om du/ni som skrev med namnet "anonym" är inne på min blogg igen och läser mitt svar; skriv gärna vem/vilka ni är nästa gång så jag får chans att se det. :)
/Anders